Fırında acılı tavuk budu (Csipős csirkecomb sütőben sütve) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

 

3 db egész csirkecomb (vagy 6 db alsó- vagy felsőcomb)

½ török teáspohár tej (a pohár 1,25 dl-es)

2 ek. étolaj

3 gerezd fokhagyma

2 kk. kakukkfű

½ kk. őrölt római kömény

½ kk. őrölt bors

1 kk. csípős pirospaprika

1,5 kk. só

 

A csirkecombokat megtisztítjuk, ha egészet használunk, kettévágjuk. Mindegyiken ejtünk két bemetszést, hogy jobban átjárják az ízek. Egy tálban összekeverjük a tejet, olajat és a fűszereket. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk azt is. A combokat beleforgatjuk a pácba, lefóliázzuk a tálat, és legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Időnként átforgathatjuk a húsdarabokat.

Egy tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy maradjon annyi felesleg, amivel majd lefedhetjük. Erre jön egy réteg sütőpapír, de ez már csak a tepsi aljára. Rátesszük a csirkecombokat, melyekre rákenjük a maradék pácot. A tepsit lefedjük az alufóliával. 200°C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ekkor felhajtjuk a fóliát a tetején, és tovább sütjük, míg szépen meg nem pirul. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo