Sulu tavuk yemeği (Szaftos csirke) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

500 g csirkemell
2 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
½ kk. mindegyikből: só, bors, pirospaprika, római kömény, kakukkfű

A paradicsomot hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A paprikát szintén apróra kockázzuk fel, a csirkehúst pedig nagyobb darabokra. Aprítsuk fel a vöröshagymát.

Egy lábasban tegyük fel melegedni az olajat. Dobjuk rá a hagymát, dinszteljük meg. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, egy-két perc múlva pedig a húst. Amikor levet engedett, kevergetve pároljuk mindaddig, míg elfő a lé nagy része, ezután tegyük bele a paradicsomot is. Legvégül sózzuk, fűszerezzük, és a csirkehús puhulásáig főzzük az ételt.

Tetszőleges körettel kínáljuk, de leginkább rizs vagy bulgur illik hozzá.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo