Hatay tava (Hatay-tál) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

500 g borjúhús (lehet bárány is)
2 fej vöröshagyma
2 db kápia paprika
2-3 db zöldpaprika (ízlés szerint lehet csípős)
2 db paradicsom
7-8 gerezd fokhagyma
4-5 db burgonya
só, bors

A szószhoz:

1 török teáspohár étolaj
1 ek. sűrített paradicsom
1 török teáspohár víz
só, bors, kakukkfű, római kömény

A húst felkockázzuk, minden egyéb hozzávalót karikára vágunk. A szószhoz egy tálkában alaposan elkeverjük az olajat a sűrített paradicsommal, a fűszerekkel, majd felöntjük a vízzel.

A húst és a zöldségeket tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, kézzel összeforgatjuk. A tetejére öntjük a paradicsomos szószt, ezzel is átforgatjuk. 200°C-ra előmelegített sütőben a hús puhulásáig sütjük, ami kb. egy óra hosszat tart. Forrón tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo