Kırmızı biberli tavuk sote (Pirított csirke piros paprikával) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

3 ek. olívaolaj (nem extraszűz)
500 g csirkehús filé (comb vagy mell) csíkokra vágva
3 közepes fej vöröshagyma
3 db nagy kápia paprika (használhatunk kaliforniai paprikát is)
2 nagy gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 ek. sűrített paradicsom
1 tk. paprikakrém
1 tk. őrölt pirospaprika
só, bors, kakukkfű
őrölt római kömény, menta (opcionális)

A hagymát aprítsuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze. Az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben, majd dobjuk rá a hagymát. Miután üvegesre dinsztelődött, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.

Amikor érezni a fokhagyma illatát, tegyük bele a csíkokra vágott csirkehúst. Pirítsuk addig, míg a kiengedett leve el nem párolog. Ekkor hintsük meg a pirospaprikával, és keverjük el benne a sűrített paradicsomot és a paprikakrémet.

Adjuk hozzá a csíkokra vágott kápia paprikát és a felkockázott paradicsomot is. Sózzuk, fűszerezzük. Engedjük fel kb. 2 dl vízzel, és kb. 15-20 perc alatt főzzük készre. Ha szükséges, a vizet közben pótolhatjuk, de csak annyit, hogy mire megpuhul a hús és a paprika, ne maradjon bő lé alatta. Leginkább rizs vagy bulgur illik hozzá.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo