Cevizli tavuk sarma (Diós csirkemell rolád) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

1 db egész csirkemellfilé
20 dkg koktélparadicsom, vagy 10 dkg sűrített paradicsom
15 dkg reszelni való sajt
10 dkg dióbél
Olívaolaj
Só, bors, kakukkfű

A csirkemelleket kettévágjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk. Mindkét oldalát kissé megkenjük olívaolajjal, meghintjük sóval, borssal. A dióbelet sodrófa segítségével összetörjük, a sajtot lereszeljük. A kiterített csirkemell hosszabbik felére szórjunk a sajtból és a dióbélből. A két rövidebbik végét hajtsuk rá a töltelékre, majd az egészet tekerjük fel rolád formában. Széleit rögzíthetjük fogpiszkálóval.

A koktélparadicsomokat vágjuk ketté, tegyük egy tepsi aljára. Hintsük meg sóval, kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal. Ha sűrített paradicsomot használunk, hígítsuk fel egy kis vízzel, sózzuk, fűszerezzük, majd öntsük az előzőleg kiolajozott tepsibe.

Helyezzük a roládokat a paradicsomágyra, a tepsit fedjük le alufóliával. 220°-ra előmelegített sütőben, egyszer megfordítva, a keletkezett mártással időnként meglocsolva, süssük puhára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Amennyiben igen, távolítsuk el a fóliát, és süssük szép pirosra. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo