3 db egész csirkecomb (vagy 6 db alsó- vagy felsőcomb)
½ török teáspohár tej (a pohár 1,25 dl-es)
2 ek. étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 kk. kakukkfű
½ kk. őrölt római kömény
½ kk. őrölt bors
1 kk. csípős pirospaprika
1,5 kk. só
A csirkecombokat megtisztítjuk, ha egészet használunk, kettévágjuk. Mindegyiken ejtünk két bemetszést, hogy jobban átjárják az ízek. Egy tálban összekeverjük a tejet, olajat és a fűszereket. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk azt is. A combokat beleforgatjuk a pácba, lefóliázzuk a tálat, és legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Időnként átforgathatjuk a húsdarabokat.
Egy tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy maradjon annyi felesleg, amivel majd lefedhetjük. Erre jön egy réteg sütőpapír, de ez már csak a tepsi aljára. Rátesszük a csirkecombokat, melyekre rákenjük a maradék pácot. A tepsit lefedjük az alufóliával. 200°C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ekkor felhajtjuk a fóliát a tetején, és tovább sütjük, míg szépen meg nem pirul. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo