Hideg előétel spenótból – Kiran Katalin

ispanakli-meze-yapimi-fotoHideg előétel spenótból

25 dkg spenót
2 grillezett kápiapaprika
1 vöröshagyma
olaj, só
Szósz: joghurt, fokhagyma

Elkészítés:

A spenótot alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A grillezett paprikákat apróra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. Először az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd egyszer- kétszer megforgatjuk benne a grillezett paprikát végül hozzáadjuk a spenótot is. Ahogy a spenót fonnyadni kezd, le is vehetjük a tűzről. Nem kell sokáig főzni. Amint lehűl, leöntjük a fokhagymás joghurttal. Hidegen fogyasztjuk.

Jó étvágyat! Afiyet olsun.

Fordította: Kiran Katalin

2014-05-13
Kiran Katalin – Turkinfo