Ton balıklı makarna salatası (Tonhalas tésztasaláta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

½ csomag tetszőleges tészta (orsó, masni, kagyló, stb.)

olívaolaj

1 doboz tonhalkonzerv

1 doboz konzerv csemegekukorica

2-3 db kápia paprika

6-8 db csemegeuborka

1 db kígyóuborka

1 szál újhagyma

½ csokor kapor (ha nincs friss, használjunk szárított kaprot)

3 ek. majonéz

A kápia paprikát süssük meg egészben forró sütőben vagy serpenyőben, zsiradék nélkül. Ha már kissé szenesre sült a héja, tegyük egy nejlonzacskóba, abban hagyjuk kihűlni. Felhasználás előtt húzzuk le a héját, magozzuk ki, majd vágjuk fel csíkokra.

A csemegeuborkát és a kígyóuborkát kockázzuk, az újhagymát karikázzuk fel. Aprítsuk fel a kaprot, a tonhalkonzervet villával törjük össze. A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki. Szűrjük le, majd forgassuk át 1-2 ek. olívaolajjal.

Amikor már legalább langyosra hűlt a tésztánk, keverjük össze a többi hozzávalóval egy tálban. Ha szükséges, sózzuk meg.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo