Russell Crowe Twitteren gratulált Kıvanç Tatlıtuğnak

Az Oscar-díjas színész, Russel Crowe január 5-én Twitter oldalán gratulált a híres török színésznek, Kıvanç Tatlıtuğnak.

Mivel Crowe is hallotta a hírt, hogy az I. Világháború idején játszódó gallipoli csatáról készülő filmben Kıvançnak ajánlották fel Mustafa Kemal Atatürk szerepét, ezért ennyit írt a török híresség oldalára egy másik felhasználó hozzászólására: „Kıvanç!!! Nagyon jó színész!”

Tatlıtuğ egy válaszüzenetben köszönte meg neki: „Russel. Boldog új évet! Köszönöm kedves szavaid. Milyen szép tőled, hogy még mindig nézel. Nagy megtiszteltetés számomra, igazán hálás vagyok. Jó lenne újra találkozni, talán 2018-ban!”

A gallipoli csatát az Oszmán Birodalom vívta a Dardanelláknál 1915-ben, megpróbálták megakadályozni, hogy a szövetségesek elérjék Isztambult. A győzelem Törökországnak nagy erkölcsi lendületet adott, amelynek köszönhetően megnyerték a Függetlenségi háborút, majd 1923-ban Atatürk megalapította a Török Köztársaságot.

Tatlıtuğot különösen jól ismerik az arab világban, számos népszerű tévésorozatban játszik, s nem egyszer „a Közel-Kelet Brad Pittjének” is nevezik.

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo