Két Netflix-alkotást ajánlunk, amelyben a végtelen anatóliai tájon utazunk, és muzsikaszó kísér minket

Mindig lenyűgöz, amikor látom, milyen óriási az anatóliai, szinte végtelenbe nyúló táj, ahol a száraz, poros lejtőket és utakat csak a kopár domboldalak törik meg. Ezeken a végeláthatatlan utakon barangolhatunk két új Netflix-alkotással, és megismerhetünk egy egészen különleges világot.

A Gönül (Szivhez szóló dal) már elérhető a kínálatban. Muzsikus cigányok nehéz sorsába, egy számunkra ismeretlen világba tekinthetünk be. De megérthetjük azt is, amit hírekből, olvasmányainkból ismerhetünk: hogyan bosszulja meg a család, ha úgy vélik, a lány szégyent hozott a fejükre, és mennyire igazságtalanul és könyörtelenül teszik ezt. Valóban szívhez szóló ez a film.

Csakis az vágjon bele, aki kedveli a szatirikus hangnemet, a kissé bolondos feldolgozásokat, vagy kíváncsi a távoli falvak, a sámánok, az agák (török urak) életére. Kicsit olyan ez a film, mintha a Macskajaj (Emir Kusturica – 1998) török feldolgozását látnánk.

Ki kell emelnem Hazar Ergüçlü alakítását. A fiatal színésznőt eleinte romantikus sorozatokban (Kuzey Güney, Medcezir) láttuk, de később már díjnyertes alkotásokban szerepelt (Ahlat Ağacı). Engem elvarázsolt a kissé együgyű, tudatlan falusi lány szerepében. Szépséges, széles mosolya beragyogta a filmet.

Hamarosan (szeptember 2-án) érkezik az Aşıklar Bayramı (Trubadúrok fesztiválja), mely Kemal Varol azonos című regényének feldolgozása. Kıvanç Tatlıtuğ rajongói örülhetnek az új filmnek, ő alakítja a fiút, aki apjával indul hosszú utazásra.

Az idős vándorzenész hegedűs édesapa fiával utazik a trubadúrok fesztiváljára. Az apa és fia között sok év alatt felgyűlt sérelmeket kell feldolgozniuk.

Nézzék meg ezeket a filmeket! Kalandozzanak végtelen tájakon, hallgassanak csodás dallamokat!

Forrás: Netflix

Erdem Éva – Türkinfo