Roka salatası (Rukola saláta) – Szegedi Ági

DSC_0759Hozzávalók:

2 csokor rukola (ha dobozzal vesszük, akkor egy)
2 db paradicsom, vagy 2 marék koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
3 ek. olívaolaj

A megmosott, lecsepegtetett rukolát tálba tesszük. Törökországban, velünk ellentétben, összeaprítják a salátaleveleket, ez vonatkozik erre is. Mivel kint elég nagy levelű rukolát láttam a piacon, érthető is, ám itthon olyan apró levélkék voltak a dobozban, hogy ez a művelet szükségtelennek bizonyult.

A paradicsomokat cikkekre vágjuk, ha pedig koktélparadicsomot használunk, azokat félbe. A fokhagymát összezúzzuk, kifacsarjuk a citrom levét, majd ezeket összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat is, végül sózzuk. Egyéb fűszert nem igényel, hisz a rukolának önmagában is kissé borsos, csípős íze van.

A dresszinget összeforgatjuk a zöldségekkel és már tálalhatjuk is. Ez a saláta, jellegénél fogva, halételek legjobb kiegészítője.

Afiyet olsun!

török2014 339

2014-10-31
Szegedi Ági / Türkinfo