Tatlı patates salatası (Édesburgonya saláta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

5 db édesburgonya (batáta)
2 ek. olívaolaj (nem extraszűz)
só, bors, granulált fokhagyma, rozmaring
15 dkg fehér sajt (beyaz peynir)
1 cs. újhagyma zöldje

Az öntethez:
2 ek. extraszűz olívaolaj
2 ek. méz
3 ek. balzsamecet
1 ek. gránátalma szirup (nar ekşisi)

Hámozzuk meg az édesburgonyát. Mossuk meg, vágjuk kockákra, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Sózzuk, fűszerezzük, locsoljuk meg az olívaolajjal. 180° C-ra előmelegített sütőben süssük 30-40 percig.

Keverjük ki az öntetet a hozzávalókból. Aprítsuk fel az újhagyma zöldjét, a sajtot morzsoljuk el. Amikor a megsült batáta már langyosra hűlt, keverjük el az öntettel, adjuk hozzá az újhagymát is. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét sajttal.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo