Török fiatalok érkeztek hozzánk edzőtáborba

Fotó: KIMBA

Több mint 20 fős török csapat érkezett tíznapos edzőtáborba akadémiánkra. Kötöttfogású edzőnkkel, Szabó Martinnal többek között arról is beszélgettünk, hogy gyümölcsöző kapcsolat kezdődhet az ittlétükkel.

A törökök először a júniusi U17-es Európa-bajnokságon vették fel velünk a kapcsolatot, együtt szerettek volna készülni velünk az augusztusi korosztályos világbajnokságra, ám ez akkor nem jöhetett össze, hiszen kötöttfogású fiataljaink Kirgizisztánban táboroztak a vb előtt. Októberben nagyszabású nemzetközi összetartást szerveztünk, ahová a törökök későn adták le a jelentkezésüket, helyhiány miatt már nem tudtuk fogadni őket.

„Mindenképpen szerettek volna jönni, de azt is jelezték, hogy ők is szívesen látnak minket. Most már megkezdtük az alapozást, és amúgy is sokfelé jártunk már az idén, szóval abban maradtunk, hogy ők érkeznek hozzánk. Kedd délután fogadtuk a több mint húszfős csapatot, amely tíz napig dolgozik nálunk. Szerda délelőtt megtartottuk az első közös edzésünket, míg délután együtt megnézzük a KIMBA-ban esedékes felnőtt NB I-es csapatbajnokságot” – meséli Szabó Martin.

Ahogyan a szakember is említette, már elkezdtük az alapozást. Az érkezésük miatt azonban minimálisan változtattunk a tervezett programon, plusz két birkózóedzést tettünk bele, de emellett ugyanúgy szerepelnek erőnléti feladatok és futás a menetrendben.

„Rize városából érkeztek, amely nagyon közel van a grúz határhoz – most is érkezett velük grúz edző. Nekik is van a miénkhez hasonló komplexumuk, hatalmas csarnokban dolgoznak. A törökök kötöttfogásban is elég jók, erős csapattal, minőségi edzőpartnerekkel jöttek hozzánk, U17-es és U20-as versenyzőkkel egyaránt. Kiváló kapcsolatot alakíthatunk ki, már most jelezték, hogy ők is várnak minket. Ez azért lenne jó, mert Törökországban minden évben rendeznek nívós nemzetközi utánpótlás-versenyeket, szóval az esetleges edzőtáborunkat azokkal akár össze is köthetnénk. De egyelőre a jelenre koncentrálunk, mindannyian nagyon várjuk az előttünk álló napokat, hiszen nagyon szuper, amikor egymástól tanulhatunk” – zárta Szabó Martin.

Forrás: kozmaakademia.hu