Birkózó-vb: nem ütötték le a tust – Losonczi Dávid ezüstérmes

Kép forrása: www.sondakika.com

Ezüstérmet szerzett a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság záró napján a kötöttfogású 87 kilogrammosok között Losonczi Dávid, aki a döntőig vezető úton nagyszerű teljesítménnyel menetelt, majd a fináléban is mindent megtett a győzelemért, de vitatható körülmények között 8:7-re kikapott a török Ali Cengiztől, így az ötkarikás kvóta után ezüstérmet szerzett a szerb fővárosban.

BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
KÖTÖTTFOGÁS, 87 KG
Ali Cengiz (török)–Losonczi Dávid 8:7

ÖSSZEFOGLALÓ

Nehezen találjuk a szavakat. Losonczi Dávid jól ismert riválissal találkozott a világbajnoki döntőben. Az a török Ali Cengiz állt vele szemben, akit Takács István áprilisban legyőzött a zágrábi Európa-bajnokság döntőjében. Sejteni lehetett, hogy jó formában van, hiszen mások mellett az olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyukot legyőzve menetelt az aranycsatába. De ettől függetlenül erősen bízhattunk abban, hogy a második magyar világbajnoki címet is megünnepelhetjük a Stark Arénában, hiszen Losonczi Dávid világklasszisokon gyakorlatilag átgázolva szerezte meg a magyar birkózósport második párizsi olimpiai kvótáját, és jutott a fináléba.

Az ESMTK-KIMBA sportolója kékben, nagy lendülettel szaladt a szőnyegre, a közel százfős magyar szurkolótábor tapsviharral kísérte. Cengiz Losonczi eddigi ellenfeleinél láthatóan stabilabban állt a lábán, ám a mi szempontunkból jól indult a mérkőzés: a bírók a törököt látták passzívabbnak, járt érte az egy pont (1:0), ezzel együtt lenti helyzetből próbálkozhatott a magyar – sikertelenül, nem jött össze az emelés. Losonczi nagyobb gőzerőre kapcsolt, ki szerette volna tolni a törököt, de ő fejlefogásból nagyot kontrázott, négypontos dobást hajtott végre (1:4), s ha ez nem lenne elég, mezhúzásért kétpontos intést ítéltek ellenünk (1:6).

Folytatás

Forrás: www.nemzetisport.hu