Nar gibi tavuk baget ( Gránátalma-pirosra sült csirkecomb) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

4 db egész csirkecomb

A páchoz:

6-7 ek olívaolaj
1 ek gránátalmaszirup (ennek híján tökéletesen megteszi a balzsamecet)
1 ek sűrített paradicsom (domates salçası)
1 ek joghurt
3 nagy gerezd fokhagyma
1 tk őrölt római kömény
1 tk kakukkfű
só, bors ízlés szerint

Összezúzzuk a fokhagymagerezdeket, majd egy mélyebb tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. Beleforgatjuk a kettévágott, megtisztított csirkecombokat, fóliával lefedjük, és legalább fél órára (még jobb, ha egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.

200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig. Sütőtől függően a sütési idő ettől 5-10 perccel eltérhet. Ha nem tervezünk más köretet, tetszőleges zöldségféléket darabolhatunk alá. A jobb ízhatás elérése érdekében a zöldségeket is forgassuk át a pácban.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo