Ispanaklı irmik tatlısı, azaz spenótos, búzadarás süti – Nushe

Hozzávalók:ispanakli irmik tatlisi

15-17 spenótlevél
1 kávéscsésze víz
1 kávéscsésze tej
9 evőkanál búzadara
8 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

3 kávéscsésze tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál búzadara
1 kávéscsésze cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A spenótleveleket alapos mosás után összeaprítjuk, majd elkeverjük a kávéscsésze vízzel (aprítógéppel egyszerűbb). A spenótot leszűrjük, mert csak az így kapott vízre lesz szükségünk.

Egy lábasban feltesszük a tűzre a tejet, a spenótleves vizet, a búzadarát és a cukrot. Kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, hasonló lesz a pudinghoz. A legvégén adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Az alapot egy közepes méretű, magas falú üvegtálba öntjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit közepes lángon főzzük pudingszerűre. Amikor kész, melegen ráöntjük a már az üvegtálban várakozó alsó részhez. A krém helyett vanília pudingot is használhatunk.

A tetejét ízlés szerint dióval, kókusszal, tört mandulával vagy gyümölccsel díszítjük.

Afiyet Olsun!

2013-03-24
Nushe