İrmikli Toplar, azaz Búzadarás golyók – Nushe

Hozzávalók:irmikli-toplar

3 pohár tej
7 ek. búzadara
7 ek. cukor
kb. fél flakon vagy 5 ek. tejszínhab
a tetejére kókusz és/vagy mandula

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a tejet, a búzadarát és a cukrot, majd puding állagúra főzzük fel őket. A tűzről levéve, néha-néha megkavargatva hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzáadjuk a tejszínhabot. Ezután a jól összekevert masszából kis golyókat formálunk. Segít, ha van mellettünk egy kis tálban víz, amibe néha belemártjuk a kezünket, hogy ne ragadjon. A kis golyókat kókuszban megforgatjuk, majd a tetejébe egy-egy mandulát szúrunk.

Afiyet Olsun! 🙂

2013-05-30
Nushe