20 dkg csicseriborsó
2 ek. tahin (szezámmag krém)
Citromlé
Olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
Só, bors
Őrölt római kömény, őrölt koriander, őrölt fahéj
Őrölt pirospaprika, menta
A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, de legalább néhány órára. Dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Nem baj, ha marad rajta víz, azzal együtt leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tahint, zúzott fokhagymát, ízlés szerint olívaolajat és citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük pirospaprikával és szárított mentával. Pirítós kenyérrel fogyasztjuk.
Afiyet olsun!
2014-08-22
Szegedi Ági / Türkinfo