Humus (csicseriborsó krém) – Szegedi Ági

itthoni 125Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
2 ek. tahin (szezámmag krém)
Citromlé
Olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
Só, bors
Őrölt római kömény, őrölt koriander, őrölt fahéj
Őrölt pirospaprika, menta

A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, de legalább néhány órára. Dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Nem baj, ha marad rajta víz, azzal együtt leturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tahint, zúzott fokhagymát, ízlés szerint olívaolajat és citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük pirospaprikával és szárított mentával. Pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

Afiyet olsun!

DSC_0142

2014-08-22
Szegedi Ági / Türkinfo