Érdeklődnek a törökök

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Török tulajdonú fémipari cég képviselői érdeklődtek a Határ út melletti öthektáros terület iránt. A hónap elején bejáráson vehetett részt a cég delegációja, hogy szemügyre vegyék a lehetőségeket.

„Amikor Baranya vármegyében járt Szijjártó Péter külügyminiszter, akkor azzal a kéréssel fordultam felé, hogy a büntetésvégrehajtási intézet helyére az állam irányítson olyan nagyobb befektetőket, akiknek megfelelhetnek a terület adottságai” – idézte fel az előzményeket a bejárás előtt Polics József polgármester.

Ezt követően a minisztérium által felügyelt HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency), vagyis a Nemzeti Befektetési Ügynökség közreműködésével az év elején egy törökországi vállalat érdeklődött a komlói Határ út mentén található több hektáros terület iránt. Az említett fémipari cég képviselői szemügyre vették a terület infrastrukturális ellátottságát, a környezetet, valamint információkat kértek az önkormányzattól a munkanélküliségi adatokról és a város által biztosított átképzési lehetőségekről.

A terveik szerint egy 10 ezer négyzetméteres területű épületben gondolkodnak, amelyben százas nagyságrendű munkaerőt foglalkoztatnának.

„Folyamatosan propagáljuk az iparnak szánt területeinket, és pozitív fejleménynek mondhatom, hogy a kiajánlásainkat követően elkezdtek érdeklődni befektetők a területeink iránt” – tette hozzá a polgármester.

A tárgyalások kezdeti szakaszán az önkormányzat várja a cégnek a visszajelzését a területtel kapcsolatban.

Forrás: komloiujsag.hu