Csapatfőnöke nélkül utazik Törökországba a Ferrari?

Kép forrása: www.pikrepo.com

Mattia Binotto, a Forma-1-es Ferrari csapatfőnöke a Liberty Mediának adott interjúban elismerte, elképzelhető, hogy kihagyja a hétvégi Török Nagydíjat.

Az olasz istálló vezetője azért utazna Isztambul helyett Maranellóba, mert a 2020-as szezon nem alakult jól a csapat számára. A Ferrari 2017 és 2019 között végig második helyen végzett a konstruktőrök között, idén viszont csak hatodik, ezért Binotto inkább a gyári munkában, a fejlesztésben szeretne irányt mutatni, hogy a 2021-es autóval minden rendben legyen.

Egyensúlyban kell tartani a feladatokat a pálya mellett és a gyárnál egyaránt. Azt hiszem, néhány futamot kihagyok majd az év hátralévő részéből, hogy az autónk előkészítésében segítsek. Végülis egy egész csapatot kell menedzselnem és bár a versenyek nagyon fontosak, a teljes csapat működése még fontosabb – jelentette ki Binotto.

Az olaszok csapatfőnöke azt is elárulta, a Ferrari komoly összeget költött hajtómű fejlesztésébe, amelytől sokat remél 2021-ben és 2022-ben is. A Forma-1 idei szezonjából négy futam van még hátra, Törökország után két bahreini versenyt követően Abu-dzabiban ér véget a világbajnokság.

Forrás: 24.hu