Különleges Honda-festéssel versenyez Törökországban a Red Bull!

Kép forrása: m4sport.hu

Noha Törökországban kell versenyezniük a Japán Nagydíj hétvégéjén, a Honda így sem felejt: speciális festésű Red Bullok a japán motorpartner tiszteletére!

Ha nem fújták volna le a járványhelyzet miatt, ezen a héten Isztambul helyett Japán felé vette volna az irányt a Forma–1 mezőnye, hogy a Honda saját pályáján, Szuzukában versenyezzen. Ez lett volna az év végén a sorozatból kivonuló japán gyártó nagy búcsúhétvégéje hazai terepen. Amire sajnos nem kerülhetett sor.

A japánok futamát a Török Nagydíj helyettesíti, ám mindez nem akadályozta meg a Hondát és a Red Bullt abban, hogy valami különlegességgel kedveskedjen a japán szurkolóknak. A csapat az alábbi videóval adott ízelítőt a hétvégi rendhagyó festésből, melyet a bajnokesélyes gárda autóinál fognak használni.

A fehér alapon vörös mintákkal a Honda az F1-es első korszakát idézi meg. A Red Bull megerősítette, az autójuk „döntő mértékben” fehér lesz Isztambulban, és a dizájnt a Honda 1965-ös RA 272-es autója ihlette, amit az amerikai Richie Ginther Mexikóban vezetett győzelemre, megszerezve a japánok legelső F1-es futamgyőzelmét.

A tisztelgésből egyébként a Honda másik partnere, az Alpha Tauri sem marad majd ki. Ők a „Köszönjük” (Arigato) üzenetet helyezik el az autójuk hátsó szárnyán japán írásjelekkel.

„Mind nagyon vártuk, hogy lehetőséget adjunk a Honda japán szurkolóinak a rendkívül sikeres Forma–1-es kapcsolatunk megünneplésére az ő hazai versenyükön, Szuzukában. A verseny a világjárvány áldozatául esett, de nem hagyhattuk, hogy ez a hétvége úgy teljen el, hogy nem tisztelgünk a Honda és az ő elképesztő szurkolói előtt, ezért Isztambulban egy kis múltidézés jön”

– nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.

„Úgy döntöttünk, ezzel a festéssel tisztelgünk a Honda figyelemreméltó F1-es útja előtt. Reméljük, hogy a szurkolóknak e legendás színekben aratott újabb győzelemmel kedveskedhetünk ezen a hétvégén.”

Folytatás

Forrás: m4sport.hu