25 dkg szobahőmérsékletű margarin (1 cs.)
1 török teáspohár étolaj (1 dl)
1 tk só
1 ek citromlé
1 tojásfehérje
1 cs. sütőpor
2 ek fekete mag, vagy kerti katicavirág mag (çörek otu)
Liszt, amennyit felvesz
A tetejére:
1 tojássárgája
Fekete mag, vagy kerti katicavirág mag (çörek otu)
Habosra keverjük a margarint az étolajjal, tojásfehérjével, sóval, citromlével és a fekete maggal. A sütőport és a lisztet apránként hozzáadva puha tésztát gyúrunk.
A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. fél cm vastagságúra), majd pogácsaszaggató segítségével kis korongokat szaggatunk belőle. A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, azt is kiszaggatjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is.
A korongokat kivajazott tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük a tojássárgájával, végül meghintjük a maggal. 180°-ra előmelegített sütőben sütjük, míg szép színt nem kap.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo