Rüzgar gülü kurabiye (Szélrózsa sütemény) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

2,5 pohár (2 dl-es) liszt
125 g szobahőmérsékletű margarin
½ pohár porcukor
½ pohár kukoricakeményítő
1 cs sütőpor
1 cs vaníliáscukor
½ pohár étolaj
1 db tojás
1 ek kakaópor
csokicsepp, vagy tört csokoládé

A csokicsepp (tört csokoládé) és a kakaópor kivételével a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Megfelezzük, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.

Mindkét tésztából kb. mogyorónyi, vagy annál kisebb golyókat formázunk. Igyekezzünk annyit készíteni, hogy néggyel osztható legyen. A két különböző színű golyóból felváltva négy-négyet tegyünk körbe, kicsit nyomjuk össze. A közepükbe dugjunk a csokicseppből, vagy a tört csokoládéból 2-3 db-ot, majd a két tenyerünk között gömbölyítsük össze. Lehet 2-2 golyóból is készíteni, akkor kisebb lesz a sütemény, és kevesebb lesz a mintázata. Ha van rá időnk, tegyük a tésztát formázás előtt a hűtőbe, akkor kevésbé olvadnak össze gömbölyítéskor.

Tegyük zsírozatlan tepsibe, hagyjunk köztük elég helyet, mert nőni fognak. 165°-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo