20 dkg „petibör” („petit beurre”) keksz – a háztartási keksznél vajasabb, omlósabb kekszfajta
1 török teáspohár dióbél
1 török kávéscsészényi (kb. 0,5 dl) olvasztott vaj
2 ek méz
2 ek tej
1 török teáspohár szamócalé (szörpből is jó)
1 teáskanál fahéj
5-6 csepp piros ételfesték
Kristálycukor a hempergetéshez
Citromfű levél (mentalevél is jó)
A kekszet és a dióbelet ledaráljuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, a mézet, a tejet, a szamócalevet és az ételfestéket, beleszórjuk a fahéjat. Alaposan összegyúrjuk. Kézzel előbb golyókat, majd szamócákat formázunk belőle. Kristálycukorban meghempergetjük, citromfű- vagy mentalevéllel díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk. Egyszerű, de finom desszert.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo