Piros és fehér, mint a török zászló, de Magyarországon elkészítve legalább akkora siker lesz.
25 dkg garnélarák
1 közepes fej vöröshagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv hámozott paradicsom
10 dkg krémfehér sajt
2 ek. vaj
½ teáskanál oregano
Só, bors, pirospaprika
Petrezselyem
Serpenyőben megmelegítjük a vajat, rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd amikor már színesedni kezd, a zúzott fokhagymát is. Amint érződik a fokhagyma illata, ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, meghintjük csipetnyi őrölt pirospaprikával és jó negyedóráig közepes lángon összefőzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított garnélákat és az oregano-t, majd további 10 percig főzzük. A kis kockákra vagdalt krémfehér sajttal teljesítjük ki az étel zamatát, amit inkább csak összeforralunk vele, sokáig már ne főzzük, hogy ne olvadjon szét! A sózásnál vegyük figyelembe, hogy a sajt sós! Rizzsel, bulgurral kínáljuk, tálaláskor hintsük meg finomra vágott petrezselyemmel. Afiyet olsun!
2013-11-27
Szegedi Ági /Turkinfó