A Vodafone és a DIGI nem számít fel roamingdíjat a Törökországban lévő ügyfeleinek

Kép forrása: www.pxfuel.com

A Vodafone mobil bázisállomásokat is küld, és a műszaki segélynyújtásban legtapasztaltabb munkatársa is odautazik.

A Vodafone Magyarország és a DIGI nem számít fel roamingdíjat Törökországban tartózkodó ügyfeleinek. A kedvezmény az sms-, adat- és hívás-roamingforgalomra vonatkozik, és visszamenőlegesen, február 6-tól február 12-ig érvényes – közölte a 4iG, hozzátéve, hogy ugyancsak ingyenessé teszik az érintett területen belüli és onnan Magyarországra irányuló kommunikációt.

A Vodafone emellett készenlétbe helyezte azokat a mobil bázisállomásait, amelyek katasztrófák és más ideiglenes hálózati támogatást igénylő esetekben használhatóak. Mint írták, ezek több kilométeres körzetben ingyenes mobilos lefedettséget és ingyenes wifit, műholdas kommunikációt, illetve mobil töltőállomásokat biztosíthatnak olyan területeken, ahol sérült vagy tönkrement a helyi szolgáltatás. A berendezések a helyi és nemzetközi segélyszervezetekkel való egyeztetést követően azonnal a helyszínre utazhatnak, segíthetik a mentést és a helyreállítást és azt, hogy a lakosság kapcsolatot teremthessen a szeretteivel.

A helyszínre utazik a Vodafone műszaki segélynyújtásban legtapasztaltabb munkatársa, Tóth Róbert hálózati mérnök is. Ő és a munkatársai az elmúlt években olyan hordozható mobil bázisállomást fejlesztettek ki, amely egy nagyobb méretű bőröndbe csomagolható, így akár normál közlekedési eszközökkel órákon belül odaérhet akár kontinensnyi távolságban lévő katasztrófák helyszínére.

Szerdán a Magyar Telekom közölte, hogy február 6. és 28. között teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja a földrengésben érintett Törökországban és Szíriában tartózkodó ügyfeleinek a roaming díját.

Forrás: hvg.hu