Hozzávalók:
4 db csirkemell (2 egész)
2 db tojássárgája
½ vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pohár főtt zöldborsó
2 ek. zsemlemorzsa
3 ek. étolaj
1 db piros húsú paprika (kaliforniai, kápia)
1 db sárga húsú paprika
1,5 kk. curry
1 tk. só
1 kk. őrölt bors
A tetejére:
2 pohár kukoricapehely
3 ek. finomra vágott petrezselyem
Ha valaki azért nem eszik csirkemellet, mert száraznak találja, ajánlom, hogy kóstolja meg ezt az ételt, és megváltozik a véleménye.
A csirkemellet daráljuk le vagy robotgéppel pürésítsük. Reszeljük bele a vöröshagymát. Keverjük össze a zsemlemorzsával, tojássárgájával, étolajjal, zúzott fokhagymával. Sózzuk, fűszerezzük. A paprikákat vágjuk apró kockákra, a zöldborsóval együtt keverjük a vagdalthoz. Tegyük kiolajozott tepsibe, formázzunk belőle rudat.
A kukoricapelyhet törjük apróra, keverjük el a petrezselyemmel, ezzel vonjuk be kívülről a vagdaltat. A tetejét kissé megspriccelhetjük olajjal. 190°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo