7 csirkecomb (alsócomb, felsőcomb vegyesen is lehet)
1 kg burgonya
1 kisebb pohár joghurt
0,5 pohár olívaolaj
2 ek kakukkfű
1 tk kristálycukor
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
Só, bors, kakukkfű, őrölt római kömény, pirospaprika pehely (édes) ízlés szerint
A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, sót és a fűszereket, majd a megtisztított csirkecombokat beleforgatjuk. Amíg áll, meghámozzuk, megmossuk a burgonyát, négybe vágjuk, tepsibe tesszük. Rászórjuk a 2 ek kakukkfüvet és sót ízlés szerint, ráöntjük az olajat, alaposan összeforgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a csirkecombokat rátesszük a burgonyára, majd a tepsit lefóliázzuk. Puhulásig fólia alatt, majd pirulásig fólia nélkül sütjük.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo