3-4 db közepes burgonya
2 db közepes sárgarépa
4-5 ek joghurt
2 ek olaj
Pirospaprika
Paprika pehely, csípős (ısot)
2 gerezd fokhagyma
Só, bors, ételízesítő
Kapor v. petrezselyem
A burgonyát megfőzzük héjában. Közben lereszeljük a sárgarépát, összezúzzuk a fokhagymát. Az olajon a zúzott fokhagymával együtt picit ledinszteljük a répát, csak annyira, hogy a színét elveszítse. Sózzuk, ételízesítőt is adhatunk hozzá.
A megfőtt burgonyát még forrón meghámozzuk, összetörjük. Hozzákeverjük a sót, borsot, piros paprikát, ha van paprikapehely otthon, abból is tegyünk bele.
A burgonyából gombócokat gyúrunk,. Burgonya alakúra formázzuk és tálaló tálra tesszük. Mindegyik közepébe mélyedést nyomunk
A langyosra hűlt sárgarépát összekeverjük a joghurttal és mindegyik burgonyára kanalazunk belőle. Meghintjük finomra vágott kaporral v. petrezselyemmel és paprikapehellyel.
Önálló ételként, salátával, de köretként is fogyaszthatjuk
Szegedi Ági / Türkinfo