Hatalmas török ajándékcsomag az Újpestnek

1Hatalmas megtiszteltetés érte az Újpesti Birkózó Szakosztályt október első napján, amikor edzőtermükbe látogatott a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) igazgatónője Havva Pinar Özcan Kücükcavus. Az elmúlt időszakban nemzetközileg is jeleskedő újpestiek 10.000 euró értékű ajándékcsomagot vehettek át.

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Megyeri úti szakosztály számára a TIKA által ajándékozott két darab futópad, három darab spinning kerékpár, negyven darab öltöző szekrény és harminc pár birkózó cipő.

Az igazgatónő beszédében elmondta, hogy hazájában a birkózás nemzeti sport és nagyon örül ennek a lehetőségnek, reméli a jövőben, akár más projektekkel is tudja majd segíteni a “lilákat”. Havva Pinar Özcan Kücükcavus beszédét követően a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter is szóhoz jutott, aki elsősorban a török-magyar barátságot helyezte előtérbe, valamint megemlítette a két nemzet csatáit is a birkózószőnyegen, mint például a 2000-es sydney-i olimpia döntőjét, amit a török legenda, Hamza Yerlikaya és a magyarok kiválósága, Bárdosi Sándor vívott. Bacsa megköszönte a TIKA támogatását és eredményes, jó felkészülést kívánt a jelenklévő versenyzőknek az új sportszerekkel.

A rendezvényen egyébként a budapesti török nagykövet, Sakir Fakili is részt vett, valamint az UTE igazgatója, Őze István és a birkózószakosztály vezetője, Kapuvári Gábor is jelen volt.
Az ünnepséget jó hangulatú, állófogadással egybekötött beszélgetések zárták.

Az eredeti cikk>>>

birkozoszov.hu