Török piláf csicseriborsóval

A következő török piláf csicseriborsóval nem csupán szuper egyszerűen elkészíthető, de változatosan felhasználható – lehet főétel, meleg köret vagy hideg saláta. Ráadásul kiadós és egészséges is torok_p

Hozzávalók

1 ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 tk őrölt fahéj

2 ek sűrített paradicsom

30 dkg rizs (pl basmati)

6 dl zöldségleves

1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)

10 dkg aszalt sárgabarack, aprítva

2 ek mandula pehely

1maréknyi koriander levél

elkészítés

A hagymát, fokhagymát felaprítjuk.

Egy fedeles, nehézaljú lábasban az olajat felforrósítjuk, ebben a hagyma és fokhagyma darabokat megpuhítjuk, miközben kevergetjük.

elkészítéshez>>>

2012-06-07

tutitippek.hu