Török Kör: Cavendish harmadik szakaszsikere

bringacafeMark Cavendish (Etixx-Quick Step) nyerte a Török Körverseny mai hetedik szakaszát. Összetettben továbbra is Kristijan Durasek (Lampre-Merida) vezet.

Selcuk és Izmir között 165 kilométer várta a Török Körverseny mezőnyét a viadal 7. szakasza során. A penzum két kategorizált emelkedőt tartogatott. A kérdés azt volt, hogy vajon a sprinterek kibírják-e a kaptatókat?

A rajtot követően szinte azonnal megindultak a próbálkozások, mígnem egy háromfős csoportnak sikerült ellépnie, amelyet név szerint Muhammed Atalay (Torku-Sekerspor), Valerio Agnoli (Astana) és Sean De Bie (Lotto Soudal) alkotott.

Az elmenés legnagyobb előnye 6 perc 55 másodperc volt, amikor az összetett első helyét védő Lampre-Merida csapata mellé az MTN-Qhubeka sora is felzárkózott.

A szökevények közül Valerio Agnoli (Astana) bírta a legjobban, így az olasz kerékpáros megtámadta társait, ám 32 kilométerrel a vége előtt a főmezőny őt is utolérte.

Az utolsó emelkedőt viszonylag jól bírták a sprinterek is, így jöhettek a vonatok a mezőnyhajrá minél jobb felvezetése érdekében.

Részletek >>>

BringaCafe