Török fotósokat is díjaztak a budapesti fotóversenyen

Kihirdették a győzteseket a nemzetközi magyarországi fotóversenyen, a Budapest International Foto Awards-on (BIFA).

„Annak ellenére, hogy ez az év viharos volt, a zsűri testülete kivételes kreativitást és a személyes történetek valóban lenyűgöző ábrázolását látta. A fotós közösség munkája megmutatta a képek erejét a világlátás alakításában. A BIFA büszke arra, hogy támogatja és elismeri ezeket a fotósokat, akik olyan fontos történeteket osztanak meg képeiken keresztül, amelyek a lencséjük révén ablakot nyitnak a világra.” – írják a szervezők.

A versenyen kategóriánkét több díjat is kiosztanak, de minden csoportban van egy kiemelt nyertes.

Cemal Samli török fotós két képe is díjazott a reklám kategóriában, a Maradj biztonságban című fényképe a kategória győztese is lett, az Erőszak című képe pedig bronzérmet kapott.

Siar Umut Yildirim képe a természet/állatok kategóriában nyert ezüstérmet. A remek fotó az anatóliai ember és lova egységét mutatja be.

Ugyanezen fotós A szivárvány alatt című képe pedig különdíjas lett a természet/naplemente kategóriában.

A fődíjat a mexikói Eduardo Lopez Moreno nyerte azzal a képével, melynek leírása szerint egy férfi rosszkor volt rossz helyen városa főterén, amikor kitört egy lövöldözés a drogháborúban. A fénykép a temetési szertartáson készült. Az év felfedezettje a magyar Komár Sabrina, aki egy különleges technikával (cianotípiás eljárással) saját magát fényképezte. A kép címe Monológ.

A további díjazottakat ezen az oldalon országonkénti csoportosításban láthatják. Nézzék meg a magyar fotósok – és persze egyéb nemzetek – képeit is!

Erdem Éva – Türkinfo