Török ellenfelet kapott az Olaj a FIBA sorsolásán

Csütörtökön tartották Münchenben a FIBA Europe Cup selejtezőinek sorsolását, illetve a csoportbeosztást is nyilvánosságra hozták.

A magyar csapatok közül az első selejtezőkörben a Szolnoki Olaj a török Trabzonspor Medicalpark együttesét kapta ellenfélül, míg az Egis Körmend a svéd Boras Baskettel vívja meg oda-visszavágós párharcát.

A selejtező első fordulóját szeptember 20-án, illetve 27-én rendezik. Az Olaj hazai környezetben kezdi a páros csatát, a mezőny egyik legerősebbnek tűnő csapata ellen.

A Trabzonspor legénységéről röviden annyit, hogy az elmúlt évadban a 12. helyen végzett a 16 csapatos, pokolian erős török bajnokságban. A példának okáért két szoros meccset játszottak az Euroliga-győztes Fenerbahce­ csapatával. Soraiban a következő évadban török kosarasok mellet litván, horvát és amerikai légiósok fognak szerepelni.

Nem lesz egyszerű dolga az Olajnak, amely Dragan Alekszics vezetőedző irányításával augusztus 14-én lát munkához a Tiszaligetben, válogatott játékosai, Kovács­ Péter, Tóth Ádám és Vojvoda­ Dávid nélkül.

Ha az Olaj továbbjut a törökökkel szemben, akkor a svéd Södertalje Kings ellen játszhat a második körben, míg a Körmendre a román Steaua Bukarest vár, feltéve ha legyűri a svéd Boras Basketet.

A szombathelyi Falco KC a második selejtezőkörben csatlakozik a mezőnyhöz, amelyben a román Oradea, illetve a bolgár Botevgrad párharc győztesével találkozik.

A második kör összecsapásait október 4-én, illetve 11-én rendezik.

Forrás: www.szoljon.hu