Török csirkesaláta – Tavuk salatası

Hozzávalók: 1 kg filézett csirkemell, 5 db zöldpaprika, 5 db paradicsom, 2 db kígyóuborka, 5 gerezd fokhagyma, ½ liter tejföl, ½ liter natúr joghurt, 2-3 ek olíva olaj, só, bors, majoránna tavuk_salata

Elkészítése: A húst és a zöldségféléket egyaránt felkockázom, a fokhagymát lepréselem. Egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat, rádobom a húskockákat, hirtelen átsütöm, majd fűszerezem, kevés vízzel puhára főzöm.

Amikor a hús puha, összekeverem a nyers zöldségekkel, hozzáadom a tejfölt és a joghurtot, belekeverem a fokhagymát, jól összedolgozom, ha igényli, utána fűszerezem. Tálalásig hűtőbe helyezem, hidegen, friss pitával tálalom.

2011-06-13