Török bulgur saláta (Kısır)

Hozzávalók:kisir
1 bögre bulgur (jó, ha barna)
1/2 bögre forró víz
1 teáskanál szárított menta
1 teáskanál kockázott pirospaprika
csipet kömény
1/2 teáskanál só
1 citrom leve
1 evőkanál paradicsompüré
7 teáskanál olíva olaj
1 hagyma, kockázott
2 újhagyma
1 paradicsom
1 uborka
1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1. Áztasd be a bulgurt a forró vízbe, egy nagy tálban
2. Add hozzá a fűszereket, sót és takard le kb. 10 percre.
3. Ezalatt vágd fel a zöldségeket
4. Mialatt készül a bulgur, add hozzá a citrom levét, majd keverd össze
5. Add hozzá a paradicsompürét és az olívaolajat, majd keverd össze jól.
6. Keverd hozzá az összevágott zöldségeket
7. Tálald szőlőleveleken, esetleg salátalevélbe tekerve.

2013-07-01
http://www.enportal.hu