Előkészület: 5 perc
sütés: 25 perc
hozzávalók 4 főre
125 g margarin
125 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 citrom héja
1/2 citrom leve
2 tojás
200 g liszt
1 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
3-4 ek tej (liszttől függ) vagy víz, ha valaki nem tud tejet inni
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
Hozzáütjük a két tojást, tovább keverjük.
Belekeverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat.
Legvégül a citromlevet és a tejet.
Itt válik ketté a dolog: vagy egy fél almát belekockázunk, és tetszés szerint a többi ízesítőt, majd kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük.
Vagy 2 darab almát szintén megtisztítunk, és kettévágjuk. A kettévágott alma domború részét 3-4 milliméterenként bevagdossuk, és fahéjas cukorral megszórjuk, alját lisztbe mártjuk, majd a tepsibe töltve a tésztát az almákat a tetejére helyezzük.
2012-02-14
melody-nosalty