1 kb 1 kilós csirke feldarabolva 2 pohár rizs 2 evőkanál vaj 2 evőkanál fenyőmag 2 evőkanál kuş üzümü (szárított bodzabogyó, ha nincs, az apró szemű mazsola is megteszi) 1 finomra vágott vöröshagyma 1 kis evőkanál só 1 hámozott, apróra vágott paradicsom 1 kockára vágott csirkemáj 4 pohár húsleves (kockából)
A rizst és a kuş üzümüt külön külön meleg vízben áztatom egy fél órát, aztán lecsepegtetem. Megmosom a fenyőmagot is. Egy nagy lábasban, – amit a sütőbe is lehet tenni -, egy kanál vajon megpirítom a csirkedarabok minden oldalát. Hozzáadom és megpirítom a hagymát is, aztán a májat, a paradicsomot, a kuş üzümüt, a sót és a húslevest. (A sóval óvatosan, ha a húsleves sós!) Egy másik edényben a maradék vajon megpirítom a rizst és a fenyőmagot, majd a csirkés-leveses edénybe öntöm, lefedem, és 20 perc alatt előmelegített sütőben, kis lángon megpárolom.