Puf puf yumuşacık rulo pasta (Pehelykönnyű piskótatekercs) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

A piskótához:itthoni 1770.1

3 db tojás
1 török teáspohár cukor (1,5 dl)
1 marék spenót
4 ek liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor

A töltelékhez:

1 cs. krem şantı (tejszínhabpor, de habtejszín is lehet)
1 pohár (2 dl) tej
2 ek kókuszreszelék
Banán

A díszítéshez:itthoni 1772.1

Banán
Tejszínhab

A tészta áztatásához:

5-6 ek tej

A süteményt a spenóttal kezdjük. Vágjuk nagyon apróra, majd egy kisebb edényben, kb. fél török teáspohár vízzel főzzük puhára. Alaposan szűrjük le, hagyjuk kihűlni. A sütőt melegítsük elő kb. 165°-ra.

Egy mélyebb tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral verjük fel habosra. Adjuk hozzá a spenótot, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe.

Kb. 7-8 perc sütés után vegyük ki a sütőből, nehogy túlsüljön és száraz legyen! A sütőpapírral együtt még forrón tekerjük fel, burkoljuk be nedves konyharuhával, hagyjuk így állni, míg felveszi a rolád formát. Ez alatt készítsük el a tölteléket.

A habport keverjük el a tejjel, majd verjük fel. Ha habtejszínünk van, szintén verjük fel, miután ízlés szerinti cukrot adtunk hozzá. Végezetül keverjük bele a kókuszreszeléket.

Tekerjük ki a tésztát, óvatosan húzzuk le róla sütőpapírt. Locsoljuk meg a néhány ek tejjel. Kenjük meg a habbal, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. A hámozott banánokat egészben tegyük bele (kb. 2 db fér el benne), majd ismét tekerjük fel. Tetejét díszítsük a félretett tejszínhabbal és néhány karika banánnal. Tálalás előtt hűtőszekrényben hagyjuk állni kicsit.

Afiyet olsun!

itthoni 1774.1

Szegedi Ági / Türkinfo