4 db tojás
1,5 pohár (2 dl-es) kristálycukor
1 tele vizespohárnál két ujjnyival kevesebb étolaj
1 vizespohár szobahőmérsékletű tej
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília kikapart belseje)
3-4 ek. kakaópor
3,5 – 4 vizespohár liszt (nekem 3,5 pohár elég volt)
Margarin a tepsi kikenéséhez
Töltelék:
1 cs. vaníliás puding
5 dl tej
4 ek kristálycukor
A tetejére:
2 dl habtejszín + 1 ek cukor (vagy 1 cs. tejszínhabpor a hozzá szükséges mennyiségű tejjel)
Egy tálban felverjük a tojásokat a cukorral. Összekeverjük az étolajjal, tejjel, vaníliával és a kakaóporral. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, majd apránként adagolva a tésztához keverjük. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk. Kikent tepsibe öntjük, majd 180°-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliás pudingot, majd azt is langyosra hűtjük. Ezalatt felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztába pl. dinnyekiszúró, vagy egy teáskanál segítségével kis lyukakat fúrunk, vagyis kikanalazzuk onnan a tésztát. A lyukakat megtöltjük a pudinggal. A felvert tejszínhabot a süteményre simítjuk.
A kivájt tésztadarabkákat összemorzsoljuk, díszítésként ezzel szórjuk meg a tetejét. Azonnal tálalhatjuk is.
Szegedi Ági / Türkinfo