Országútis hírek külföldről: Diego Ulissi nyerte a Török Körversenyt, megtarthatja World Tour licencét a török viadal

A szokásoknak megfelelően Isztambulban záródott a 2017-es Török Körverseny, amely a problémái egész sorra ellenére is kiváló hetet zárhat. Az utolsó 143,7 kilométeres szakasz kérdése az volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) megszerzi-e ötödik etapgyőzelmét. A célegyenes néhány száz méteres emelkedője minden esélyt meg is adott erre, azonban Bennett túlvállalta magát és az utolsó előtti kanyarban elesett. A szakaszt így Edward Theuns (Trek-Segafredo) nyerte Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) és Francesco Gavazzi (Androni-Sidermac) előtt.

„Meglepett, hogy Bennett megpróbált előzni azon a szűk helyen, el is esett – nyilatkozta a célba érkezést követően Theuns. – Pelucchi felvezetett, így nem volt már benne túl sok erő. Amikor hátranéztem már méterekre volt tőlem, így ünnepelhettem. Bennett négy szakaszt nyert, nem gondoltam, hogy megnyerhetem a pontversenyt, ez egyfajta bónusz számomra.”

Összetettben a viadal egyetlen hegyi szakasza döntött. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) végzett az élen Jasper Hansen (Astana) és Fausto Masnada (Androni-Sidermac) kettősét maga mögé utasítva. A pontversenyt Theuns, a hegyi összetettet Mirco Maestri (Bardiani-CSF), a fiatalok különversenyét Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia), míg a csapatversenyt az olasz Wilier Triestina-Selle Italia sora nyerte.

„Nagyon fontos ez a győzelem mind egyénileg, mind pedig a csapatom számára – mondta Ulissi. – World Tour versenyt nyerni mindig különleges. Erre és a montreali sikeremre építhetem a 2018-as szezon célkitűzéseit.”

A Török Kör szervezői elégedettek, nagyot léphet előre a verseny 2018-ban.

Folytatás

Forrás: www.velo.hu