Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó (egy éjszakára sós vízben beáztatva), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, kevés margarin és olívaolaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 db hosszú zöldpaprika karikára vágva, 1 db hámozott paradicsom kockára vágva, só, bors.
Bulgurlu zetinyağlı pırasa (Olívaolajos póréhagyma bulgurral)
1 kg póréhagyma, 2 db vöröshagyma finomra vágva, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál gránátalma sűrítmény (sötétbarna, savanykás szirup, keleti élelmiszereket áruló üzletekben kapható), 2 db sárgarépa, apró kockákra vágva, 10 dkg bulgur (tört búza) – lehet rizs is, 2 db kockacukor, 1 dl olaj(lehetőleg olíva), 1,5 dl forralt víz, só, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 5 dkg vaj vagy margarin
Zöldbab törökösen (Zeytinyaglı taze fasulye)
Açma, a puha török zsemle
hozzávalók 3 főre * 25 dkg liszt * 2 dkg élesztő * 1 kk sütőpor * 0,75 dl natúr joghurt * 0, 75 dl napraforgó olaj * 0,75 dl langyos tej * 1 kisebb tojás * 2 kisebb ek cukor * 1 csapott tk só * 1 tojássárgája a kenéshez, (vagy a tésztába kerülő tojást felverjük, és egy keveset félre teszünk belőle) Díszítéshez: * pirított szezámmag , lenmag, darálatlan mák, (én fekete hagymamagot használtam)