Joghurtleves

Joghurtleves • 1 leveses tányérnyi török joghurt (sűrűbb, zsírosabb és kevésbé savanykás, mint a magyar joghurt) • 1 tojás sárgája • 2-3 csipet szárított menta • 1-2 evőkanál liszt • leveskocka • Vékony tésztametélt • Margarin • Pirospaprika, só yogurtçorbasi

Edénybe a leveskockát és a mentát feltesszük főni, majd beletesszük a száraztészta metéltet, sózzuk és néhány percig főzzük. Addig egy kis tálba tesszük a joghurtot, belekeverjük a tojássárgáját és a lisztet, majd a forró léből hozzámerünk, és jól elkeverjük. Ezt beleöntjük a levesbe, majd néhány percig főzzük. Kis edénybe margarint olvasztunk, teszünk bele 2-3 mokkáskanál pirospaprikát – lehet kicsit csípőset is hozzáadni – és ezt a levesbe öntjük. Jó étvágyat / Afiyet olsun

2010-10-21

Deniz