1 doboz (25 dkg) natúr krémsajt (labne peyniri, mascarpone)
12 dkg csokoládé (ét-, tej-, fehér, ízlés szerint)
½ török teáspohár tej (a pohár 1 dl-es)
csokoládés nápolyi, keksz, stb. (ízlés szerint)
mogyoró
Egy lábaskában olvasszuk fel a tejben a csokoládét. Hűtsük langyosra. Amíg hűl, pirítsuk meg a mogyorót, majd durvára aprítsuk fel. A krémsajtot alaposan keverjük el az olvasztott csokoládéval.
Tetszőleges formába tegyük bele a csokoládés krém felét. Szórjuk meg összetördelt nápolyival, keksszel, vagy ami épp van otthon (én csokiba mártott kekszdrazsét használtam). Simítsuk rá a krém másik felét. Tegyük hűtőszekrénybe, legalább három óra hosszat hagyjuk hűlni.
Tálaláskor borítsuk ki a formából. Darabolhatjuk is. Legvégül hintsük meg a pirított mogyoróval.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türknfo