Jambonlu, peynirli sebze rulo (Sonkás, sajtos zöldségrolád) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

3 db nagyobb burgonya

3 db sárgarépa

1 fej vöröshagyma (használhatunk helyette néhány szál újhagymát)

2 db tojás

Néhány szelet sonka, vagy pastırma

Bármilyen kedvelt sajt (lehet reszelt sajt, szeletelt fehér sajt, de akár mozzarella is)

1 tk. só

1 tk. bors

A tetejére reszelt sajt

A burgonyát, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk. A burgonyát és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felaprítjuk. A tojásokat sóval, borssal felverjük, egy tálban összekeverjük a zöldségekkel.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a keveréket egyenletesen elosztjuk rajta. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, a tepsiben hagyjuk kissé hűlni. A sütőpapírral együtt asztalra tesszük.

A zöldséglepényt kirakjuk szeletelt sajttal, sonkával (pastırmával), majd a sütőpapír segítségével roládként feltekerjük. A tepsibe helyezzük, tetejét meghintjük a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig (míg a sajt ráolvad) sütjük. Szeletelve tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo