Hozzávalók:
3 db nagyobb burgonya
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma (használhatunk helyette néhány szál újhagymát)
2 db tojás
Néhány szelet sonka, vagy pastırma
Bármilyen kedvelt sajt (lehet reszelt sajt, szeletelt fehér sajt, de akár mozzarella is)
1 tk. só
1 tk. bors
A tetejére reszelt sajt
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk. A burgonyát és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felaprítjuk. A tojásokat sóval, borssal felverjük, egy tálban összekeverjük a zöldségekkel.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a keveréket egyenletesen elosztjuk rajta. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, a tepsiben hagyjuk kissé hűlni. A sütőpapírral együtt asztalra tesszük.
A zöldséglepényt kirakjuk szeletelt sajttal, sonkával (pastırmával), majd a sütőpapír segítségével roládként feltekerjük. A tepsibe helyezzük, tetejét meghintjük a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig (míg a sajt ráolvad) sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo