![](https://turkinfo.hu/wp-content/uploads/2020/09/20200720_224714_1596018188939-1024x576.jpg)
Hozzávalók:
3 db nagyobb burgonya
3 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma (használhatunk helyette néhány szál újhagymát)
2 db tojás
Néhány szelet sonka, vagy pastırma
Bármilyen kedvelt sajt (lehet reszelt sajt, szeletelt fehér sajt, de akár mozzarella is)
1 tk. só
1 tk. bors
A tetejére reszelt sajt
![](https://turkinfo.hu/wp-content/uploads/2020/09/20200720_185448_1595265030253-1024x576.jpg)
A burgonyát, a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk. A burgonyát és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felaprítjuk. A tojásokat sóval, borssal felverjük, egy tálban összekeverjük a zöldségekkel.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a keveréket egyenletesen elosztjuk rajta. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből, a tepsiben hagyjuk kissé hűlni. A sütőpapírral együtt asztalra tesszük.
![](https://turkinfo.hu/wp-content/uploads/2020/09/20200720_194649_1595626790759-1024x576.jpg)
![](https://turkinfo.hu/wp-content/uploads/2020/09/20191130_142359_1588447366893-1024x576.jpg)
A zöldséglepényt kirakjuk szeletelt sajttal, sonkával (pastırmával), majd a sütőpapír segítségével roládként feltekerjük. A tepsibe helyezzük, tetejét meghintjük a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és további 10 percig (míg a sajt ráolvad) sütjük. Szeletelve tálaljuk.
Afiyet olsun!
![](https://turkinfo.hu/wp-content/uploads/2020/09/20200720_213148_1596017979653-1024x576.jpg)
Szegedi Ági / Türkinfo