Itt a tavasz, ami azt jelenti, ideje útra kelni – kirándulás Törökország északnyugati részén

Azoknak, akik most tavasszal vágnak neki Törökországnak, van néhány tuti tippünk, hová látogassanak el.

Ahogy tavasszal éledezik a természet, ideje útnak indulni és élvezni a nyíló virágok illatát, miközben a tavaszi nap cirógatja arcunkat. Ha Törökországba utazunk, érdemes megkóstolni Anatólia ételeit vagy felfedezni az égei partvidék történelmi látnivalóit, vagy mindezt egyben, miközben élvezzük a természet szépségét.

İǧneada, Kırklareli

forrás: sozcu.com.tr

A trák város, Kırklareli, csak kétórás autózásra van Isztambultól. A település természeti kincseiről ismert, de az igazi csoda, ami felfedezésre vár, İğneada. Ez a hely még kevésbé ismert a turisták körében. Érdemes egy hosszú sétát tenni a Longoz erdőben, ahol friss oxigént szívhatunk magunkba és megkóstolhatjuk a térség alkoholmentes, erjesztett italát, a hardaliyét, ami szőlőből készül cukorrépamelasz hozzáadásával. Április a legjobb hónap arra, hogy ide látogassunk, mert ilyenkor már nincs túl hideg, de forróság sincs, így felfedezhetjük ezt a kis várost. Azért egy kabátot nem árt magunkkal vinni a hideg éjszakákra felkészülve.

A szőlőültetvények közel 200 hektáron terülnek el, de lehetőség van nagyokat sétálni és piknikezni is a családdal.

Trákia híres étele a húsgolyó, ezért ha itt járunk, ezt feltétlenül meg kell kóstolni, mondjuk a Kasapar Arası fogadóban.

Több motel is van a városban, ahol megszállhatunk egy-két éjszakára. Annak, aki kényelmesebbre vágyik, foglalhat szobát a Bakucha Hotel&Spaban, mely Hamitabatban található.

Safranbolu, Karabük

forrás: tripadvisor.com

A Fekete-tenger partjára is érdemes ellátogatni, ahol érdemes megnézni Karabük híres történelmi városát, Safranbolut. Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő település oszmán stílusú házairól ismert, melyeket a 17. században építettek.

A szabadtéri múzeumnak és a védett státuszának köszönhetően Safranbolu igazi kikapcsolódást biztosít a látogatók számára.

A város ikonikus épületei a régi mecset, amelyet templomnak építettek, a régi fürdő és a 13. században épült Szulejmán pasa medresze (vallási iskola), ahol érdemes megcsodálni a naplementét is. Ide is leginkább áprilisban érdemes ellátogatni. Aki a városközponthoz közel szeretne megszállni, annak az Aygür Hotelt, a Zalifre Hotelt és a Safran City Hotel&Spat ajánljuk.

Foça, İzmir

forrás: hu.wikipedia.org

„İzmirben a naplemente csodaszép, de nem olyan gyönyörű, mint Foçában”. Aki még nem járt itt, az nem is tudja, pontosan mit jelent ez a mondás. Foça egyike annak a 12 ión városnak, melyek már az ókorban is léteztek. Az egykor kikötőként működő város olyan, mint egy szabadtéri múzeum. A Kübele-templom az egyik olyan hely, amit mindenképpen fel kell keresnie annak, aki a városba látogat. Ezen kívül lehetőség van hajókiránduláson is részt venni az Égei-tengeren.

Foça lenyűgöző látványt nyújt naplementekor. A kikötőben több, tengeri ételeket kínáló étterem is van, ha napnyugtakor érkezünk ide, az étterem teraszán ülve is élvezhetjük a látványt.

Assos, Çanakkale

forrás: .imagenesmy.com

Behramkale ókori városa, vagy ahogy most hívják, Assos, egy másik olyan hely, ahol a kellemes tavaszi időjárást élvezhetjük. A történelmi emlékeken túl a város kellemes időjárást és friss levegőt kínál az ide érkezőknek. Luxusszállodák itt nincsenek, de a helyiek vendégszeretete mindenért kárpótol minket.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo