2 db cukkini
1 fej vöröshagyma
Étolaj
2 ek vaj
3 ek liszt
1 pohár (2 dl) tej
Só
1 csokor kapor
Húslé (leveskockából is megoldható)
A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd az étolajon egy fazékban föltesszük dinsztelődni. Ezalatt meghámozzuk és felkockázzuk a cukkinit, amit rádobunk az üvegesre pirított hagymára. Együtt pároljuk, majd öntünk rá a húsléből, hogy a cukkini könnyebben puhuljon.
Egy másik lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk rajta. Felöntjük a hideg tejjel, habverő segítségével csomómentesre keverjük. A húslével felengedjük a cukkinit, végül beleöntjük a rántásunkat is. Szükség szerint sózzuk, majd összeforraljuk. Pár percig főzzük.
A kaprot finomra vágjuk, tálaláskor bőven meghintjük vele a leves tetejét.
Afiyet olsun!