Dereotlu kabak çorbası (Kapros cukkinileves) – Szegedi Ági

Hozzávalók:itthoni 2455.1

2 db cukkini
1 fej vöröshagyma
Étolaj
2 ek vaj
3 ek liszt
1 pohár (2 dl) tej

1 csokor kapor
Húslé (leveskockából is megoldható)

A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd az étolajon egy fazékban föltesszük dinsztelődni. Ezalatt meghámozzuk és felkockázzuk a cukkinit, amit rádobunk az üvegesre pirított hagymára. Együtt pároljuk, majd öntünk rá a húsléből, hogy a cukkini könnyebben puhuljon.

Egy másik lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk rajta. Felöntjük a hideg tejjel, habverő segítségével csomómentesre keverjük. A húslével felengedjük a cukkinit, végül beleöntjük a rántásunkat is. Szükség szerint sózzuk, majd összeforraljuk. Pár percig főzzük.

A kaprot finomra vágjuk, tálaláskor bőven meghintjük vele a leves tetejét.

Afiyet olsun!

itthoni 2450.1Szegedi Ági / Türkinfo