Çikolatalı revani (Csokoládés revani, vagyis grízes piskóta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

4 db tojás
1 pohár (2 dl) kristálycukor
1 pohár búzadara
1 pohár joghurt
1 pohár étolaj
1 citrom reszelt héja
2 pohár liszt
1 cs. sütőpor
3 ek kakaópor

A sziruphoz:
5 pohár víz
4 pohár kristálycukor (én ez esetben 8 púpozott ek mézet használtam)
½ citrom leve

Először elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat felforraljuk, majd 20 percen át „gyöngyöztetjük”. Teljesen kihűtjük.
A tojásokat a cukorral alaposan felverjük. Beleöntjük az olajat és a joghurtot, tovább verjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a kakaóporral, sütőporral és a búzadarával, majd a száraz hozzávalókat apránként hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és az előzőleg 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A még forró süteményre ráöntjük a hideg szirupot, miután teljesen beitta és kihűlt, felszeleteljük. Tetszés szerint díszítjük.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo